Από το χώμα στο πιάτο…

Σήμερα, το σχολείο μας επισκέφθηκε το χωριό Γοργιανάδες Ευρυτανίας, όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο του ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου που αφορούσε στα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους, την  ανακύκλωσή τους, τη διαδικασία της κομποστοποίησης και την ορθή διατροφή.

Όλοι μαζί, λοιπόν, είδαμε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε υλικά από το χώμα..στο πιάτο μας, αναζητήσαμε κρυμμένους θησαυρούς της φύσης όπως τα αρωματικά βότανα, γνωρίσαμε τα έντομα και τα ερπετά που βοηθάνε στην ανακύκλωση των θρεπτικών ουσιών και εντοπίσαμε ποια στοιχεία είναι βλαβερά και ποια υγιεινά για τον οργανισμό και τη φύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *