ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Σήμερα, ήταν μέρα συγκίνησης και υπερηφάνειας για το σχολείο μας. Μαζί με τους μαθητές του τμήματος Γ΄2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο ετοιμάσαμε τη δική μας γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος της γιορτής ήταν να προβάλλει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, αλλά και να κινητοποιήσει τους παρευρισκόμενους σε δράση.

Η γιορτή στηριζόταν στη διάδραση με το κοινό και προβλημάτισε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη δική τους στάση στην κοινωνία ως πολίτες που προάγουν τον σεβασμό, την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Οι μαθητές και των τριών σχολείων συνεργάστηκαν άψογα και αποτέλεσαν πρότυπα μίμησης για όλους μας με τη συμπεριφορά και το ήθος τους. Ανέδειξαν τη μοναδικότητά τους, χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως όταν υπάρχει θέληση όλοι οι στόχοι είναι εφικτοί.

Μέσα από αυτήν τη γιορτή καταφέραμε να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας για μια κοινωνία καλύτερη για όλους.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τη συμμετοχή των γονέων στη γιορτή, οι οποίοι έβαλαν τα δικά τους λιθαράκια για ένα καλύτερο αύριο μέσα από την ατομική ευθύνη και την ανάληψη πρωτοβουλιών:

Για τη γιορτή συνεργάστηκαν:

Ντούσιου Στυλιανή (εκπαιδευτικός Γ2 τάξης)

Γκόντα Καλλίνα (εκπαιδευτικός Ειδικού Δημοτικού)

Πολύζου Βασιλική (εκπαιδευτικός Ειδικού Νηπιαγωγείου)

Μπάρλα Κωνσταντίνα (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής)

Πουλοπούλου Γεωργία (εκπαιδευτικός Μουσικής)

Τσολακίδου Φωτεινή (εκπαιδευτικός 3ου Δημοτικού)

Νιώπα Στέλλα (Ψυχολόγος)

Παντακίδου Ελένη (Κοινωνική Λειτουργός)

 Τσέκη Αρετή (Λογοθεραπεύτρια)

Μπαλάφα Βασιλική (Σχολική Νοσηλεύτρια)

Κολόκα Μαρία (ΕΒΠ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *